“The studio will be imagined as a nerve centre, with part of it as a place for dreaming, thinking and conversation, with spontaneous sketches and plans emerging and developing from this engagement. The other part will act as the rest of the body, a kinaesthetic making space, where these plans will be transferred into time-based sensorial sculptures and performances.” Rita Evans 2014

Images below are from the studio as it developed:

This piece was created as part of the Stephen Cripps’ Studio Award 2014/15 funded by Acme Studios, The Henry Moore Foundation, High House Production Park Ltd and Stephen Cripps’ family. Rita was selected by a panel comprising Anne Bean, artist; Jonathan Harvey, Chief Executive of Acme Studios; Ron Haselden, artist; and Mark Spink, Assistant Head of Scenic Art at the Royal Opera House.